Uitgewassen beton

 

Uitgewassen beton combineert de vele voordelen van beton met een fraai esthetisch uitzicht. Dit is de reden dat deze betonverharding steeds populairder wordt in het straatbeeld. Uitgewassen beton geeft een uitgesproken karakter aan uw oprit of parking. Het is ook een stijlvolle meerwaarde in straten, op pleinen, fiets- en wandelpaden, speelplaatsen en parkeerplaatsen.  Neem contact op met Betondecor en laat u informeren en adviseren over de vele toepassingen van uitgewassen beton.

Geniet van de vele voordelen van uitgewassen beton

Balles

Betondecor is specialist in hoogwaardige betonafwerking. Onze professionele vaklui beschikken over de juiste expertise en ervaring in het storten en behandelen van uitgewassen beton. Deze vorm van betonverharding zorgt voor een aangename leefomgeving en biedt vele voordelen.

 

 • Stevig, slijtvast en duurzaam
 • Natuurlijke en rustieke look
 • Vele variaties in uitstraling door gebruik van diverse soorten granulaat
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Slipvast
 • Verbeterde waterafvoer aan het oppervlak
 • Geen last van onkruid tussen voegen
Neem contact op

Specifieke oppervlaktebehandeling bij uitgewassen beton

Balles

Bij uitgewassen beton vindt een specifieke oppervlaktebehandeling plaats. Onmiddellijk na het storten van het beton wordt een bindingsvertrager in het beton gesproeid. Dit voorkomt dat de toplaag van het beton snel uithardt. Het cement aan het oppervlak hydrateert niet, de mortel bindt niet. Vervolgens wordt na 12 tot 24 uur de ongebonden mortellaag met een hogedrukreiniger weggewassen. De steengranulaten (bijvoorbeeld grind) aan het oppervlak worden blootgelegd, zodat de vormen en kleuren mooi tot hun recht komen. De natuurlijke kleuren van de steengranulaten kunnen worden geaccentueerd door toevoeging van een kleurstof. U krijgt dan gekleurd uitgewassen beton.

Verschillende samenstellingen van uitgewassen beton

Balles

Er kunnen diverse soorten granulaat in uitgewassen beton worden verwerkt. Grind, basalt en zandsteen worden veel gebruikt, maar ook witte graniet, dolomiet en vittel behoren tot de mogelijkheden. Er zijn ook verschillende afwerkingen mogelijk, afhankelijk van hoe diep de bindingsvertrager heeft ingewerkt: micro uitgewassen, normaal uitgewassen of ruw uitgewassen. De ruwheid van het speciale beton kan worden gedifferentieerd tussen 3 mm en 1 cm diepte. U kunt deze betonverharding geheel naar eigen wens en behoefte laten leggen. De beschikbare samenstellingen van uitgewassen beton zijn:

 

 • Zwarte, gebroken granulaten
 • Grijsbruin rolgrind
 • Grijze porfier
 • Zandkleurig granulaat

Neem contact op met Betondecor voor een unieke betonverharding

Balles

Elke buitenvloer van uitgewassen beton is uniek in zijn kwaliteit, duurzaamheid en uitstraling. Betondecor is als expert in hoogwaardige betonafwerking actief voor particulieren en bedrijven. Ook het plaatsen van woonbeton, beton ciré en marmer beton behoort tot onze werkzaamheden. Wilt u meer informatie, advies of een vrijblijvende, kosteloze offerte opvragen? Bel (0800 – 11 606), stuur een e-mail (planning@betondecor.be) of verzend het ingevulde contactformulier. U krijgt snel antwoord.

Neem contact op